Uutisia alueilta

Lahden keskusta
Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050 - uusi kiertotalouden tiekartta hyväksytty 15.12.2022
Lahden kaupunginhallitus on hyväksynut kaupungille uuden kiertotalouden tiekartan. Lahden tavoitteena on olla jätteetön kestävän kulutuksen kaupunki vuonna 2050. Kiertotalouden tiekartta ohjaa toimintaa tähän tavoitteeseen. 
Lue lisää
Kasvisbiojätettä
Kasvistuotannon sivuvirtoja voidaan hyödyntää rehuissa ja elintarvikkeissa 14.11.2022
Luonnonvarakeskuksen (Luke) Circwaste-osahankkeessa on tutkittu, miten kasvistuotannon sivuvirtoja voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin. Sivuvirroilla on monia käyttökohteita elintarvikkeista ja tuotantoeläinten ruuasta kosmetiikka-, luontaistuote- ja lääketeollisuuteen.
Lue lisää
Muovimukit
Maatalouden jätemuovimäärät ovat nyt tiedossa Pohjois-Karjalassa 10.10.2022
Karelia-ammattikorkeakoulu on tutkinut jo viiden vuoden ajan jätemuovien syntymistä ja kierrätysmahdollisuuksia niin maataloudessa kuin rakentamisessa.
Lue lisää
img
LUT-yliopiston kehittämällä teknologialla rakennus- ja purkujätteistä syntyy uusia komposiittituotteita 10.10.2022
Puu-muovikomposiittien tuotannolla vähennetään rakennus- ja purkujätteiden käsittelyn ympäristövaikutuksia.
Lue lisää
img
Kokemäki koko kaupunkina mukaan Vihreä lippu -ohjelmaan 1.9.2022
Toukokuussa 2022 Vihreässä lipussa tehtiin historiaa, kun ensimmäinen kokonainen kaupunki liittyi mukaan ohjelmaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki Kokemäen kaupungin kasvatuksen, koulutuksen vapaa-ajantoimijat lähtevät rakentamaan tahoillaan kestävämmän tulevaisuuden toimintamallia.
Lue lisää
Kiertotalouskilpailu
Kierrätyskeskus etsii ideoita muovin hyödyntämiseksi 26.8.2022
Paakaupunkiseudun kierrätyskeskus on käynnistänyt kilpailun, jossa yritykset kutsutaan innovoimaan uusia käyttötarpeita  hyödyntämättömille muoviraaka-aineille.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu