Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tuuli Myllymaa pihalla 285
Isojen asioiden äärellä 14.9.2021
Jätehuollossa ollaan isojen asioiden äärellä, kun tuore jätelaki saa pian tuekseen uusia asetuksia ja niiden myötä yhä selkeämpiä suuntaviivoja materiaalien kierrätyksen tehostamiselle.
Lue lisää
työpöytä
Apua kuntien kemikaalikoulutukseen 10.9.2021
Haitallisten aineiden huomioiminen ja hallinta on tärkeässä roolissa, kun kunnat pyrkivät kohti kiertotaloudenmukaista tulevaisuutta. Tukea tähän työhön tarjoaa kemikaaliverkkokoulutus.
Lue lisää
img
Kiertotalouden kirittäjät – kiertotalouden edistysaskelia Suomesta sekä maailmalta 26.8.2021
Tervetuloa Kiertotalouden kirittäjät -webinaariin 29.–30.9.2021 kuulemaan kiertotalouden tutkimushankkeiden tuoreimmista tuloksista ja strategisen edistämistyön viimeisimmistä askelista.
Lue lisää
Toimisto
Kiertotaloushankinnat edelläkävijäkunnissa – ota vinkit talteen! 23.6.2021
Suomella on vahva tavoite olla kiertotalouden edelläkävijä. Kiertotalouden strategisen ohjelman mukaan julkisten hankintojen avulla voidaan edistää kestävyystavoitteiden täyttymistä merkittävästi. Circwaste-hankkeen Julkisten hankintojen tukipalvelu teki keväällä 2021 esiselvityksen, jossa edelläkävijäkunnilta kysyttiin, miten kiertotalous näkyy kuntien hankinnoissa tällä hetkellä.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset
loikka spessunoston kuva

Ratkaisujen Suomi – Materiaaliloikka.fi

Tutustu kiertotalouden hyviin esimerkkeihin ja jaa omat materiaaliloikkasi muille.

Jätteet kiertämään kotitoimistoissa - Rakasta joka murua!

Laadimme oppaaan kotitoimistojen lajittelun motivoimiseksi ja tiedon lisäämiseksi sekajätteen vähentämisen merkityksestä. Tartu toimeen ja tutustu kotitoimiston lajitteluvinkkeihin!

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Ruokahävikin ennaltaehkäiseminen on tärkeää ympäristön kannalta. Samalla osoitamme arvostavamme ruokaa sekä suomalaisten ruoantuottajien ja keittäjien tinkimätöntä työtä laadukkaan ruoan eteen, kirjoittavat Juha-Matti Katajajuuri ja Kirsi Silvennoinen.

Hyviä uutisia Suomesta

Jäteauto Iissä
Biojätteen keräyskokeilulla vastattiin kuntalaisten toiveisiin Iissä 10.9.2021
Iin kunnassa aloitettiin vuoden 2021 alussa biojätteen Kimpassa jätteetön -erilliskeräyskokeilu. Micropolis lahjoitti 30 ensimmäiselle keräyskimpalle 140 litran biojäteastiat, paperipusseja ja biojäteoppaan, millä saatiin mukaan noin 230 huoneistoa.
Lue lisää
Sekajätettä
Mitä Keski-Suomen sekajäte sisältää? 9.9.2021
Sekajätteen koostumusta selvitettiin Keski-Suomessa touko-kesäkuussa 2021 kahdessa taajamassa ja kahdella haja-asutusalueella. Tutkimus tehtiin kolmatta kertaa.
Lue lisää
Kankaan viherkatot
Kiertotalouden kokeiluja ja innovaatioita Kankaan alueella 1.9.2021
Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin, entisen paperitehtaan alueelle sijoittuva kaupunkikehityshanke. Kankaalla toteutuvat kaupunkisuunnittelun tuoreimmat oivallukset sekä tulevaisuuden älykäs ja kestävä rakentaminen.
Lue lisää
Pakettitalo rakennusvaiheessa
Talopakettien rakennusjätteen kierrätyksessä paljon mahdollisuuksia 19.8.2021
Porin Circwasten resurssitehokas rakentaminen -osahanke selvitti pakettitalon rakentamisessa syntyvän jätteen määrää ja kierrätystä. Selvityksen mukaan pakettitalon rakentaminen tuottaa vähemmän jätettä paikalla kokonaan rakennettavaan taloon verrattuna.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Osaamisen näyteikkuna kiertotalouteen – tutustu osahankkeisiin!

Circwaste-hankkeessa toteutetaan lähes 20 osahanketta, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia. Toiminta keskittyy Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen, Etelä-Karjalaan ja Lounais-Suomeen.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu