Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tuuli Myllymaa pihalla 285
Hyviä tekoja jääkaapin ovella 16.11.2020
Hyvä ruoka on perustarve, mutta se tuo elämään myös iloa – ehkä jopa rakkauttakin. Lokakuussa käynnistyi ajankohtainen kampanja, johon meistä jokainen voi osallistua tekemällä jääkaapin ovella hyviä valintoja: Rakasta joka murua -kampanja kiinnittää huomion ruokahävikkiin ja biojätteiden lajitteluun.
Lue lisää
Kiertotalousindikaattorit kuvituskuva
Kiertotalousmittarit ohjaavat kestävämpiin valintoihin 11.11.2020
Kuinka kiertotalousliiketoimintaa voidaan Suomessa mitata? Miten kotitalouksien kierrätys on kehittynyt alueellisesti? Lisääkö kiertotalous hyvinvointia? Suomen ympäristökeskus ja Tilastokeskus järjestävät kaksiosaisen webinaarin kiertotaloudesta 9.–10.12.
Lue lisää
Rakentaminen
Kiertotalouden palvelukeskus tukee kuntia kestävissä julkisissa hankinnoissa 29.10.2020
Circwaste – Kiertotalouden palvelukeskus -osahankkeessa toteutetaan erilaisia resurssitehokkuuden tukipalveluita. Julkisten hankintojen tukipalvelulla edistetään resurssitehokkaita ja kemikaaliviisaita julkisia hankintoja.
Lue lisää
Reijo Karhinen
Kiertotalous käytäntöön -lehti nostaa esille kiertotalouden mahdollisuudet yritysmaailmassa 29.10.2020
Circwaste-hankkeen Kiertotalous käytäntöön -lehdessä kerrotaan ajankohtaisesta kiertotaloustyöstä yrityksiä kiinnostavista näkökulmista.
Lue lisää
Kaikki ajankohtaiset
loikka spessunoston kuva

Ratkaisujen Suomi – Materiaaliloikka.fi

Tutustu kiertotalouden hyviin esimerkkeihin ja jaa omat materiaaliloikkasi muille.

Circblog – Kaikille avoin ajatuskierrättämö

Lajittelussa tulee kiinnittää huomiota myös hävikkiin. Jos painava biojäte saataisiin lajiteltua pois sekajätteen joukosta, laskisi se myös sekajätteen kuljetuskustannuksia ja -päästöjä, kirjoittaa Aino Heikura.

Löydä kiinnostavimmat kiertotaloushankkeet

Lukuisat hankkeet edistävät Suomessa kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Kokosimme yhteen kiertotaloushankkeita eri alueilta ja useista teemoista.

Hyviä uutisia Suomesta

Korjausompelua
Jyväskylässä kannustetaan kiertotalouteen käyttäjälähtöisillä kokeiluilla 23.11.2020
Ympäristöystävällisen elämäntavan oppeja jaettiin nuorten tuottamassa somesarjassa ja kaupungin kestävyyttä edistävät palvelut koottiin yhteen verkkosivustolle. Jyväskylässä asukkaiden omat ideat jalostuvat aidoksi kiertotaloustoiminnaksi.
Lue lisää
Pavut, Pavut
Lounais-Suomessa potentiaalia proteiinikasvien tuotantoon 19.11.2020
Lounais-Suomessa kartoitettiin proteiinikasvien viljelyn nykytilaa sekä tuotantopotentiaalin kasvun ja jalostuksen mahdollisuuksia tuotannon arvoketjussa. Selvitys piti sisällään sekä ruokakasviproteiinituotannon että rehuvalkuaistuotannon Lounais-Suomen alueella.
Lue lisää
Aurajoki yöllä
Rakentamisen kiertotalouteen vauhtia Lounais-Suomessa 18.11.2020
Lounais-Suomi on yksi Circwaste-alueista, joilla edistetään kiertotaloutta. Lounais-Suomessa on valmistunut selvitys, jossa tarkastellaan kiertotalouden mukaisen rakentamisen potentiaalia maakunnassa.
Lue lisää
Liikuttamo
Jätteen syntyä voi vähentää monin menetelmin 27.10.2020
Circwaste-hankkeen teemawebinaarissa pureuduttiin jätteen synnyn ehkäisyyn. Päivän aikana kuultiin esityksiä yhteiskäytöstä ja lainaamisesta, ruokahävikin vähentämisestä sekä materiaalien uudelleenkäytöstä.
Lue lisää
Kaikki alueelliset uutiset

Rahoituslähteitä kiertotalouden edistämiseen

Circwaste-hankkeen ylläpitämä tietopankki kokoaa eri rahoittajien kiertotalouteen liittyviä rahoitushakuja yhteen.

Kopioi ja kierrätä hyvät ideat
Otetaan yhdessä Materiaaliloikka
Avataan osaamisen näyteikkuna
Tehdään Suomesta kiertotalouden ykkönen

Kiertotalous on fiksua tekemistä ja liittyy kaikkien kuntalaisten arkeen. Kymmenen suomalaista edelläkävijäkuntaa on sitoutunut viemään kiertotaloutta kunnianhimoisesti ja konkreettisesti eteenpäin.

  • Tulosta sivu