Uutiset

Kiertotalouden edelläkävijäkunnat kuvake
Kiertotalouden edelläkävijäkunnat saavat aikaan 25.3.2021
Biojätteen ja muovin kierrätystä, biokaasua, kiertotalouspuistoja, yritysyhteistyötä ja paljon muuta. Kiertotalouden edelläkävijäkuntien tapaamisessa saatiin kuulla kiertotaloustyön tuloksista.
Lue lisää
img
Uusia aineksia kiertotalouden sankaritarinaan 1.3.2021
Vuosi 2021 on toistaiseksi tuonut mukanaan sekä uutta että vanhaa. Vuoden paras kiertotalousuutinen on varmasti kiistatta ollut Kiertotalouden strategisen ohjelman valmistuminen, kirjoittaa Tuuli Myllymaa.
Lue lisää
Tuulimyllyt
Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja 18.2.2021
Tervetuloa kaikille kunnille avoimeen kuntaverkostojen yhteistyössä järjestämään Kestävä kasvu kunnissa – rahoitusta ja ratkaisuja –webinaariin 22.4.2021.
Lue lisää
Biokaasulla Jyväskylässä
Kiertotalousohjelma tarjoaa ratkaisua ympäristö- ja taloushaasteisiin 10.2.2021
Ehdotus kiertotalouden ohjelmaksi kuvaa, miten kiertotaloudesta tehdään Suomen talouden perusta. Kunnille ohjelma ehdottaa muun muassa kiertotalouden tiekarttoja. Circwaste-hankkeen edelläkävijäkunnat ovat jo lähteneet toteuttamaan omia tiekarttojaan.
Lue lisää
EduCity kampus
Rakentamisen sertifikaatit: Kohti ympäristöystävällisempää rakentamista 2.2.2021
Suomessa on käytössä useita erilaisia rakentamisen sertifikaatteja, joilla voidaan osoittaa, kuinka rakentamisessa on huomioitu ympäristöä kuormittavat tekijät. Mitkä ovat näiden sertifikaattien ominaispiirteet ja miten nämä hyödyttävät esimerkiksi kuntia?
Lue lisää
Biomuovikupit
SAPEA: Biohajoavalla muovilla ei voi oikeuttaa huonoa jätehuoltoa 18.1.2021
Biohajoavilla muoveilla on roolinsa muovin ympäristöön kertymisen vähentämisessä. Sillä ei voi kuitenkaan oikeuttaa huonoa jätehuoltoa ja tehotonta kierrätystä, todetaan Euroopan tiedeneuvontahanke SAPEA:n raportissa.
Lue lisää
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu