Nyheter

img
Fart på den cirkulära ekonomin – Circwaste-kommuner och -regioner aktiva i programarbetet 6.10.2020
Det strategiska programmet för cirkulär ekonomi som förbereds under miljöministeriets samt arbets- och näringsministeriets ledning i samarbete med de viktigaste industribranscherna, kommunerna och de andra intressentgrupperna och som blir färdig under hösten kommer att bli en av höjdpunkterna för den cirkulära ekonomin.
Läs mer
img
Mot ett resurssmart Europa – en ny verksamhetsplan för cirkulär ekonomi har publicerats 23.7.2020
Europeiska kommissionen publicerade i mars en ny verksamhetsplan för cirkulär ekonomi. Dess mål är att de produkter som finns på marknaden ska vara gjorda för att hålla samt för att kunna repareras och återvinnas. Planen är en del av det europeiska Green Deal-programmet för grön utveckling, vars mål är ett klimatneutralt Europa.
Läs mer
Tuuli Myllymaa kesäkuva 556
Mot en hållbar utveckling på den cirkulära ekonomins vingar 9.6.2020
Europeiska kommissionen inledde i början av året ett program för grön utveckling (The European Green Deal). Dess uppgift är att staka ut en väg mot hållbar utveckling och klimatneutralitet före år 2050 för medlemsländerna och hela Europa.
Läs mer
img
Informationsflödet måste förbättras så att farliga ämnen inte fortsätter cirkulera 20.12.2019
I Finland strävar man efter att främja den cirkulära ekonomin inom bekämpningen av klimatkrisen och den hållbara användningen av naturresurser. Vid övergången mot cirkulär ekonomi bör man dock se till att inte samtidigt orsaka problem för människornas hälsa eller för miljön.
Läs mer
img
Jyväskylä är Årets kommun inom cirkulär ekonomi 20.12.2019
Kommunförbundet, Finlands miljöcentral SYKE och Sitra utmanade i maj 2019 alla Finlands kommuner att tävla om titeln årets kommun inom cirkulär ekonomi. Jyväskylä stad utsågs till vinnare i tävlingen på Kommunmarknaden 11 september.
Läs mer
img
Pilotkommunerna aktiva på den cirkulära ekonomins stigar 9.12.2019
Tio pilotkommuner inom cirkulär ekonomi möttes för att utbyta erfarenheter. Målet har varit att ambitiöst och konkret främja cirkulär ekonomi.
Läs mer
  • Skriv ut sidan